Training Co-creatie met je klanten

 500,00 excl. BTW

Als je de klant centraal stelt, wat is er dan mooier dan om ideeën voor nieuwe producten of diensten te ontwikkelen in co-creatie met je klant? Wanneer er op basis van een kans of uitdaging in de customer journey iets nieuws ontwikkeld moet worden kun je dat binnen je organisatie bedenken, maar mooier en waardevoller wordt het als je in deze fase ook al je klant betrekt. Dan bedenk je samen iets dat direct meerwaarde heeft voor de doelgroep. Leer meer over deze mooie methode van customer experience design!

Wat leer je in deze training?

Voor het bieden van een goede klantervaring is het essentieel dat je aansluit bij de wensen en behoeften van je klanten. Vaak zijn we in organisaties bezig met het bedenken van de mooiste dingen voor klanten, en als deze helemaal af zijn dan zetten we ze live of sturen we het de wereld in. Zou het niet heel interessant zijn om al in een vroeg stadium je klant mee te laten denken over de dingen die je voor ze ontwikkeld? Op die manier stap je pas echt in hun belevingswereld!

In deze training leer je hoe je, in co-creatie met een klant, een nieuw product of dienst bedenkt. Er staan twee dingen centraal: het leren van een goede, stapsgewijze visuele brainstorm methode om tot nieuwe ideeën te komen én hoe je een sessie met je klanten faciliteert. 

In jouw organisatie wordt de klant centraal gesteld en worden bijvoorbeeld personas en customer journeys in kaart gebracht om te zorgen voor een optimale customer experience. In je customer journeys komen regelmatig kansen of uitdagingen naar boven om mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door een nieuw product of dienst te ontwikkelen. In deze training leer je hoe je met dat idee voor een nieuw product of dienst verder gaat en hoe je een sessie met je klanten vormgeeft om samen met hen te brainstormen.

Je bereidt zelf een case voor die je in de training in tweetallen uit gaat werken. Op die manier ervaar je de methode en werk je ook aan iets dat direct waardevol is. Je hoeft je niet in tweetallen aan te melden, deze worden gevormd tijdens de training. In de training maken we gebruik van ons visuele canvas dat we aan de muur hangen. Op die manier blijft het proces steeds inzichtelijk en hou je overzicht.

Vind jij het belangrijk dat je klant vroeg gehoord wordt en wil jij een nieuwe vaardigheid leren op gebied van customer experience design? Dan is dit de training voor jou!  

Afhankelijk van de maatregelen geheel online deel te nemen

Het liefste geven we deze training fysiek, maar afhankelijk van de maatregelen bieden we hem ook online aan, natuurlijk actief en interactief. Met behulp van mooie templates en werkvormen in het online whiteboard systeem Miro en het makkelijk spreken en zien van elkaar in Microsoft Teams. Op die manier blijf je visueel en pragmatisch aan de slag in de training en kunnen de trainers direct ondersteuning bieden, zelfs op afstand!

Na afloop van de training:

 • Je bent in staat snel customer journey kansen/uitdagingen te valideren met een klant
 • Je leert methoden, tools en handvatten voor visueel brainstormen
 • Je bent in staat door middel van visualisatie informatie te concretiseren en prioriteren
 • Je bent in staat om gebaseerd op de klantbehoeften keuzes te maken
 • Je weet hoe je een soortgelijke sessie zelf kan faciliteren
 • Je weet hoe je een visueel, concreet en deelbaar productidee vorm geeft

Voor wie is deze training bedoeld?

Werk je in customer experience design? Ben jij of wil jij aan de slag om customer experience te verbeteren en je klanten beter te helpen? Heb je een goed idee om je doelgroep verder te helpen maar weet je niet goed hoe je dit samen met hen verder vormgeeft? Heb je een kans gespot in jullie customer journey en zou je met klanten dit verder willen onderzoeken? Ben je op zoek naar een nieuwe manier van inspraak of participatie van klanten of burgers? Wil je met je interne organisatie bouwen samen bouwen aan nieuwe plannen en processen?

Als hiervan iets goed klinkt, dan ben je bij deze training goed!

Trainers

Koen Terra

Consultant

Mark Geljon

Managing partner

Nicky Meijer

Consultant

Jeroen Grit

Managing partner

Onze ervaring

Wij vinden het belangrijk om direct klantinzichten te verkrijgen en te verwerken om zo tot de beste oplossingen te komen. Actieve werkvormen zijn in onze projecten een belangrijke manier om dit te doen, met onze klanten en klanten van onze klanten. Deze specifieke training wordt regelmatig gegeven, ook bij onze grotere klanten waarbij we voor deze training zelfs een maandelijks incompany traject hebben lopen.

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

kramp-uitgelicht

Kramp

Lees meer over hoe GriDD Kramp heeft geholpen met de ontwikkeling van een nieuwe innovatieve app die hun klant echt helpt en de positie van Kramp als digitale marktleider versterkt.
202101 GriDD – CX Deck promofoto 7

The Customer Experience Deck

Creëer customer experience journeys, bouw sitemaps en organiseer brainstormsessies met het Customer Experience Deck! Een praktische methode om inzicht te krijgen in de ervaringen van je klanten. He...

Waar en wanneer

Afhankelijk van de omstandigheden is deze training online of op locatie in Utrecht te volgen. De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:

 • 21 oktober 2021
 • 9 december 2021
 • 17 februari 2021

Deze training vindt regelmatig plaats. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Normaalgesproken vinden onze trainingen plaats in Utrecht. De locatie is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De komende tijd is deze training online te volgen.

Ook op locatie van de opdrachtgever kan deze training gegeven worden.

Praktische zaken

 • De training duurt een dagdeel van 4 uur
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
 • De investering is €500 euro per persoon, exclusief BTW.

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!