Effective Story Map

Dit canvas helpt je op gestructureerde wijze een effectieve storytelling creëren. Je krijgt focus en overzicht in je doelgroep en je boodschap.

 

Tool

Effective Story Map

Het kan best lastig zijn om je verhaal duidelijk over te brengen. Dit canvas helpt te definiëren wat je wilt vertellen en hoe. Een strak verhaal is essentieel voor een goede pitch, duidelijke presentatie of een storytelling video. Met dit model creëer je een overzicht van je verhaallijn terwijl je je doel, doelgroep en de context scherp in gedachten houdt. 

Hoe gebruik je dit visuele canvas

Met dit canvas kan je aan de hand van duidelijke stappen zelf snel aan de slag gaan, om zo op een gestructureerde manier je eigen verhaal sterk en duidelijk neer te zetten. Bovendien kan je dit canvas ook gebruiken wanneer je met anderen een effectieve storyline wilt opstellen.

Wat kan je met dit canvas?

  • Creëert een overzicht van de inhoud van je verhaal op één pagina
  • Houdt focus op het doel, de doelgroep en de context
  • Handig hulpmiddel om gestructureerd te brainstormen over het verhaal
  • Zorgt ervoor dat je gemakkelijk de belangrijke punten en verbindingen in je verhaal ziet
  • Maakt de balans tussen je kernverhaal en andere uitspraken duidelijk.

Vraag dit canvas aan

Zin om met dit canvas aan de slag te gaan? Vul je e-mail adres in en wij sturen hem naar je op!

Wil je ook een snaarstrak verhaal vertellen?

Wil je support om met dit canvas aan de slag te gaan? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Nicky. Zij is onze canvas-goeroe en is altijd enthousiast om je op weg te helpen hoe je deze tool kan gebruiken!

Stuur een mailtjeIk bel liever!

Wellicht is dit ook handig voor je?

Onze academy biedt je veel verschillende tools en trainingen die je helpen om je klantervaring te verbeteren. Browse verder, of lees een case of blog als inspiratie.

Humor in CX-uitgelicht

Het leuke van humor in customer experience

Wat doet humor voor je customer experience? En hoe kan je humor gebruiken om je klant die verrassende ervaring te bezorgen? Laura zet in dit artikel tips en inzichten over het gebruik van humor voor e...
Persona canvas

Persona Canvas

Met behulp van het persona canvas breng je de behoeften en doelen van de gebruikers in kaart, zodat je feilloos op de behoeftes van je klanten kan inspelen.  
Training-Effective-Storytelling

Training effective storytelling

Breng een inhoudelijke boodschap op een manier die ráákt! Vaak zit er een grote kloof tussen het ófwel brengen van een stuk informatie op een gestroomlijnde manier, ofwel het vertellen van ‘een sterk...