Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken hebben met ingewikkelde informatie en vanuit hun rol (bijv als projectleider, manager, ondernemer of adviseur) ‘optreden’ voor groepen mensen of dat overbrengen met een presentatie. Vooral mensen die worstelen met ingewikkelde inhoud en graag meer impact willen hebben zijn geholpen met deze training.

Meld je aan

Wat leer je in deze training?

Breng een inhoudelijke boodschap op een manier die ráákt! Vaak zit er een grote kloof tussen het ófwel brengen van een stuk informatie op een gestroomlijnde manier, ofwel het vertellen van ‘een sterk verhaal’. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een inhoudelijk verhaal brengt op een manier die mensen écht raakt? Dat leer je in deze training.

GriDD collega's aan het vergaderen

Resultaat

  • Je hebt ervaring in het opstellen van een ijzersterke informatielijn
  • Je weet hoe je de essentie haalt uit de berg aan informatie
  • Je weet hoe je een verhaallijn meer kracht bij kan zetten door filmische elementen toe te voegen
  • Je weet hoe je een verhaal kunt vertellen vanuit persoonlijke kracht
  • Je weet hoe je verhaal vertelt dat effectief is voor jouw doel en doelgroep

Programma

We beginnen met het bepalen van het doel en doelgroep van het verhaal. Dit is bepalend voor de keuzes die we verderop maken. Daarna gaat deze training in op twee onderdelen:

Dagdeel 1: Story architecture: opzetten informatie- en interesselijn

Het eerste dagdeel bestaat uit het opzetten van een sterke ‘informatielijn’. Via een mindmap methode gaan we aan de slag om tot de essentie te komen van de inhoudelijke boodschap. Deze lijn zetten we strak neer, in lijn met het doel van het verhaal. Daarna ga je aan de slag met het uitwerken van een pakkende ‘interesselijn’. Gebruik makend van principes uit de filmwereld, voegen we ingrediënten toe die het verhaal meer laten spreken en binnenkomen.

Dagdeel 2: Verhaal tot impact brengen

Voor het tweede dagdeel heb je de keuze uit twee onderdelen, je kan kiezen voor:

Optie 1: Je verhaal tot ‘impact’ brengen
We oefenen het verhaal voor de camera, om de persoonlijke impact te vergroten en een beeld te krijgen van hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Na deze sessie heb je niet alleen de structuur van je verhaal staan, maar weet je deze ook goed over te brengen.

Optie 2: Je verhaal visueel presenteren
Je gaat je verhaal verwerken tot een effective en visueel sterke presentatie met behulp van Powerpoint. Wanneer je regelmatig aan anderen informatie overbrengt of anderen wilt meenemen in jouw visie d.m.v. van een presentatie helpt dit dagdeel om je om effectievere presentaties te maken en je doel te bereiken.

Wanneer?

Er zijn op dit moment geen data gepland. In overleg met andere geïnteresseerden plannen we de data. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op. 

Ontmoet onze gedreven trainers

Ervaringen

Ik heb met heel veel interesse en plezier deel genomen aan de training. De training was voor mij precies wat ik nodig had: een heel goed format is aangereikt door deskundige trainers in een prettige en ontspannen setting. Ik heb er heel veel van geleerd en kan iedereen die op zoek is naar structuur en handvatten in het opzetten van een effectieve "storytelling", aanraden de training te volgen.

Meld je direct aan
En wees verzekerd van een plek

Training aanvraag formulier

Gerelateerde trainingen