Training effective storytelling

 599,00 excl. BTW

Breng een inhoudelijke boodschap op een manier die ráákt! Vaak zit er een grote kloof tussen het ófwel brengen van een stuk informatie op een gestroomlijnde manier, ofwel het vertellen van ‘een sterk verhaal’. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een inhoudelijk verhaal brengt op een manier die mensen écht raakt? Dat leer je in deze training.

Wat leer je in deze training?

We beginnen met het bepalen van het doel en doelgroep van het verhaal. Dit is bepalend voor de keuzes die we verderop maken. Daarna gaat deze training in op twee onderdelen:

Dagdeel 1 – Story architecture: opzetten informatie- en interesselijn

Het eerste dagdeel bestaat uit het opzetten van een sterke ‘informatielijn’. Via een mindmap methode gaan we aan de slag om tot de essentie te komen van de inhoudelijke boodschap. Deze lijn zetten we strak neer, in lijn met het doel van het verhaal. Daarna ga je aan de slag met het uitwerken van een pakkende ‘interesselijn’. Gebruik makend van principes uit de filmwereld, voegen we ingrediënten toe die het verhaal meer laten spreken en binnenkomen.

Dagdeel 2 – Verhaal tot impact brengen

Voor het tweede dagdeel heb je de keuze uit twee onderdelen, je kan kiezen voor:

 1. Je verhaal tot ‘impact’ brengen
  We oefenen het verhaal voor de camera, om de persoonlijke impact te vergroten en een beeld te krijgen van hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Na deze sessie heb je niet alleen de structuur van je verhaal staan, maar weet je deze ook goed over te brengen.
 2. Je verhaal visueel presenteren
  Je gaat je verhaal verwerken tot een effective en visueel sterke presentatie met behulp van Powerpoint. Wanneer je regelmatig aan anderen informatie overbrengt of anderen wilt meenemen in jouw visie d.m.v. van een presentatie helpt dit dagdeel om je om effectievere presentaties te maken en je doel te bereiken.

Na afloop van de training:

 • Heb je ervaring in het opstellen van een ijzersterke informatielijn waarmee je de essentie haalt uit de berg aan informatie die ten grondslag kan liggen van je verhaal
 • Beschik je over inzicht in de tools om een verhaallijn meer kracht bij te zetten door het toevoegen van filmische elementen
 • Weet je meer over het vertellen van een verhaal vanuit persoonlijke kracht
 • Is het duidelijk hoe je jouw doel en doelgroep in het vizier houdt om je presentatie effectief te laten zijn

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken hebben met ingewikkelde informatie en vanuit hun rol (bijv als projectleider, manager, ondernemer of adviseur) ‘optreden’ voor groepen mensen of dat overbrengen met een presentatie. Vooral mensen die worstelen met ingewikkelde inhoud en graag meer impact zouden willen hebben zijn geholpen met deze training.

Geheel online deel te nemen

Ook in deze tijden blijft onze training natuurlijk actief en interactief, ook nu we deze volledig digitaal aanbieden. Met behulp van mooie templates en werkvormen in het online whiteboard systeem Miro en het makkelijk spreken en zien van elkaar in Microsoft Teams. Op die manier blijf je visueel en pragmatisch aan de slag in de training en kunnen de trainers direct ondersteuning bieden, zelfs op afstand!

Trainers

Mark Geljon

Managing partner

Nicky Meijer

Consultant

Jeroen Grit

Managing partner

Onze ervaring

De inhoudelijke methode die we hanteren is in de afgelopen 10 jaar uitgewerkt tot een praktisch toepasbaar instrument, met bijbehorende tools (canvas en mobiele app). De trainers hebben ruime ervaring in het trainen van inhoudelijke professionals, executives en start-ups en hebben dit daarnaast toegepast voor bijv het Saxion Top Talent programma en TEDx Utrecht. Ze zijn ook regelmatig gastheer voor de Story Architecture Meetup genaamd ‘Story architects, unite!’ .

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

BlogTile-Impactful-presentations

Impactful presentations – een infographic

Sta je binnenkort op een podium, spreek je op een seminar of wil je je invloed benutten binnen je organisatie? Met andere woorden: wil jij impactful presentations maken?...
Case-Dela-Header

DELA

GriDD heeft het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) beleid van DELA ondersteund door de beschikbare materialen om te zetten naar een effectieve storyline. De storyline is vervolgens vertaald...
EffectiveStory_Canvas

Effective Story Map

Dit canvas helpt je op gestructureerde wijze een effectieve storytelling creëren. Je krijgt focus en overzicht in je doelgroep en je boodschap.  

Waar en wanneer

Deze training vindt in het najaar van 2020 geheel online plaats. De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:

 • 17 februari en 24 februari 2021
 • 14 april en 21 april 2021

Deze training vindt regelmatig plaats. Soms bepalen we data in overleg met deelnemers, dus als je interesse hebt, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Normaalgesproken vinden onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Voor in ieder geval de rest van het jaar is deze training online te volgen.

Praktische zaken

 • In onze visie heeft een training de meeste waarde als je met ‘echte’ inhoud aan de slag kunt gaan. Daarom is het voor de training van belang een eigen case te kiezen waarmee je aan de slag wilt gaan.
 • De training bestaat uit twee dagdelen.
 • De dagdelen starten om 13.00 en eindigen om 17.00.
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
 • De investering is €599 per sessie, exclusief BTW.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!