Gratis CX training: Persona creatie 101

 0,00 excl. BTW

Wil jij aan de slag om klantervaringen te verbeteren voor jouw organisatie maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? GriDD heeft veel trainingen en workshops die je daarbij kunnen helpen. Maar soms wil je het liefst eerst even kennismaken met een organisatie en de manier waarop zij werken voordat je investeert in het doen van een training. Volg daarom een proeftraining!

Deze online training duurt 1,5 uur en is maandelijks te volgen.

De basis van echt customer dedicated kunnen werken is dat je je klant echt goed kent! In het vakgebied worden daarom persona’s gemaakt: dit zijn fictieve beschrijvingen van personen die (een deel van je) doelgroep representeren. Door deze beschrijving kun je binnen je organisatie de klantbehoeften veel meer laten leven. Het praat immers logischer en menselijker als je zegt ‘we richten deze campagne op David, want hij is op zoek naar inspiratie’ in plaats van ‘we richten ons op marktsegment A’. Bij dat laatste kan niet iedereen zich een voorstelling maken, maar het persona van David spreekt tot de verbeelding en kan dus helpen om doelgroepen te omarmen.

In deze gratis proeftraining leggen we je uit hoe het proces van persona maken in zijn werk gaat en je maakt vast een voorzetje voor jouw eigen persona’s!

Wat leer je in deze training?

Je ziet persona’s met voorbeelden uit de praktijk en hoe ze te gebruiken. Je leert hoe je vanuit onderzoek tot persona’s komt. Je maakt kennis met verschillende modellen die gebruikt kunnen worden. En je gaat zelf aan de slag met jouw doelgroep!

Na afloop van de training:

 • Weet je hoe je kunt differentiëren tussen doelgroepen
 • Heb je kennis van het proces van totstandkoming van een goed persona
 • Ben je geïnspireerd door verschillende modellen en methoden
 • Heb je een beeld van wat je nog meer kan doen om jouw skills as klantgerichte professional een verdere boost te geven
 • Ga je naar huis met het nuttige GriDD persona canvas, dat je al in concept ingevuld hebt!

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil om klantervaringen te verbeteren en/of doelgroep inzichten bruikbaar te maken.

Schrijf je in voor één van de gratis trainingen!


Trainers

Nicky Meijer

Consultant

Jeroen Grit

Managing partner

Onze ervaring

Wij vinden het belangrijk om direct klantinzichten te verkrijgen en te verwerken om zo tot de beste oplossingen te komen. Actieve werkvormen zijn in onze projecten een belangrijke manier om dit te doen, met onze klanten en klanten van onze klanten. Deze specifieke training wordt regelmatig gegeven, ook bij onze grotere klanten waarbij we voor deze training zelfs een maandelijks incompany traject hebben lopen.

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

Brocacef-uitgelicht

Brocacef

Lees de case over brocacef.nl: een responsive online platform waarin de doelgroep en haar taken centraal staat en waarin de proposities van verschillende businessunits gezamenlijk én overzichtelijk ge...
Customer-Journey-Workshop

Customer journey mapping en implementatie training

In deze training breng je in kaart hoe jouw klanten in hun klantreis jouw product of dienst tegen komen en (zouden moeten) ervaren. Visualiseer de stappen en weet hoe en waar in de customer journey ka...

Waar en wanneer

De trainingen vinden plaats op:

 • Dinsdag 8 september 16:00
 • Donderdag 8 oktober 16:00
 • Woensdag 4 november 16:00

De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Praktische zaken

 • Dit is een gratis proeftraining om kennis te maken met een klantgerichte manier van werken
 • Duurt 1,5 uur
 • Vindt plaats online en wordt regelmatig herhaald

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!