Digital Transformation Tactics Canvas

Het Digital Transformation Tactics canvas geeft tijdens verandering controle over je doelen op korte termijn, zonder je lange termijnvisie uit het oog te verliezen.

 

Tool

Digital Transformation Tactics Canvas

Verandering, zoals bijvoorbeeld digitalisering, kan als lastig en onzeker ervaren worden. Dit model zorgt ervoor dat veranderingen en de bijbehorende onzekerheden makkelijker te managen zijn. Het geeft controle over je doelen op korte termijn zonder je lange termijnvisie uit het oog te verliezen. 

Hoe gebruik je dit visuele canvas?

Stapsgewijs breng je de verschillende aspecten en grenzen van verandering in kaart, vervolgens bepaal je wat er nodig is om stap voor stap je visie te bereiken. Dit model kan je goed gebruiken in verschillende soorten projecten. Het model is vooral erg handig in de grotere projecten en programma’s, met een breed publiek en waarbij het einddoel of het proces onduidelijk is.

Wat kan je met dit canvas?

  • Het helpt je leiding te nemen in de opkomende veranderingen in plaats van te reageren op wat er gebeurt
  • Geeft inzicht in wat mensen kunnen bijdragen, hierdoor kan het management op deze doelen aansturen
  • Geeft balans tussen korte termijn oplossingen en lange termijn verbeteringen
  • Maakt van verandering iets dat beheersbaar is en geeft onzekerheid hierbij een expliciete plek

Vraag dit canvas aan

Zin om met dit canvas aan de slag te gaan? Vul je e-mail adres in en wij sturen hem naar je op!

Grip krijgen op verandering en zorgen voor een soepel verloop?

Wil je support om met dit canvas aan de slag te gaan? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Nicky. Zij is onze canvas-goeroe en is altijd enthousiast om je op weg te helpen hoe je deze tool kan gebruiken!

Stuur een mailtjeIk bel liever!

Wellicht is dit ook handig voor je?

Onze academy biedt je veel verschillende tools en trainingen die je helpen om je klantervaring te verbeteren. Browse verder, of lees een case of blog als inspiratie.

Persona canvas

Persona Canvas

Met behulp van het persona canvas breng je de behoeften en doelen van de gebruikers in kaart, zodat je feilloos op de behoeftes van je klanten kan inspelen.  
Scenario workshop

Scenario planning workshop

De wereld is continue in verandering. Dit betekent dat wat je klanten willen ook altijd in beweging is. Klantonderzoek is essentieel om hier inzicht in te krijgen. Maar wat kun je nog meer doen? Kijk...