Doel

TEDx is een lokaal evenement dat onder licentie van TED gehouden wordt. TED staat voor Technologie, Entertainment en Design en geeft sprekers het platform om een breed publiek te inspireren. TEDx Utrecht is een groot evenement met 27 sprekers en meer dan 1000 bezoekers. GriDD ondersteunt het evenement door een aantal sprekers (inmiddels 10) te coachen samen met Personal Performance trainers van PLUQ.

Het doel:

  • Het vormgeven van het verhaal zodat het makkelijk te begrijpen is
  • Begeleiden en coachen van sprekers op weg naar ‘the talk of their lives’

Kerngebieden

Storytelling voor verandering

Story architecture & design 

Periode

januari 2016

Sector

Dienstverlening

Aanpak

Door met de sprekers in vroeg stadium aan de slag te gaan en stil te staan bij de onderliggende doelen en ambities die zij met het verhaal hebben wordt een eerste structuur opgezet. Vervolgens wordt het verhaal zo snel mogelijk voor de camera ruw neergezet. Hierbij worden de ‘diamantjes’ ontdekt welke de puzzelstukken zijn voor het uiteindelijke verhaal. (zie voor een verdere beschrijving van de aanpak www.impactfulpresentations.com)

Resultaat

  • Een goed verhaal
  • Maximaal gebruik van de persoonlijkheid van de spreker
  • Impact van het verhaal (bekendheid, inspiratie)

Wat vinden we zo interessant aan dit project?

De impact van een goed verhaal kan enorm zijn. Veel TED talks zijn een bron van inspiratie en kennis voor mensen van over de hele wereld. Het unieke van TED is dat er erg veel waarde wordt gehecht aan de voorbereiding. Het is dan ook ontzettend  cool om te zien dat een verhaal vorm krijgt en ook écht resoneert bij het publiek en bijdraagt aan een betere wereld.

Video: NoPhone.

“Wendy and Mark gave us an enormous amount of energy by coaching us with our performance and story. The essence of our talk was constantly the main focus and by refining together, our story made us really stand out in our performance. The result was a true moment of shining and joy on the TEDx stage.”

Ingmar Larsen & Ben Langeveld
Founders NoPhone

Contactpersoon

Mark Geljon

Managing partner

Mark Geljon is een ervaren story architect en ondernemer actief op het snijvlak van nieuwe ontwikkelingen. Volgens hem heb je om impact te creëren een balans nodig tussen de content van het verhaal, de technieken die het verhaal overbrengen en de persoonlijke connectie met de spreker. Naast het runnen van zijn bedrijf GriDD, heeft Mark meerdere executives en TEDx sprekers naar een impactvol succes gecoached.