Wat is guided selling?

Guided selling is eigenlijk een digitale ondersteuning van het werkproces. Je zorgt ervoor dat klanten snel antwoord kunnen vinden op hun vragen, bijvoorbeeld rondom het bestellen of vergelijken van producten. Heel handig, want je hebt natuurlijk nooit genoeg accountmanagers in dienst om álle vragen van je klanten te kunnen beantwoorden.

Bovendien zijn producten en diensten in de B2B industrie vaak complex en hebben je klanten verschillende niveaus van kennis hierover. Je kan ze enorm ontzorgen door op je website informatie te geven waardoor ze zelf aan de slag kunnen. Denk dan bijvoorbeeld aan een gebruiksvriendelijke productvinder of misschien zelfs wel een coole Augmented Reality app die jouw product visueel in de wereld van je klant brengt.

Waarom download je de Guided Selling Tool Checklist?

Deze checklist helpt je om na te denken over hoe ver jouw organisatie is op het gebied van guided selling – en wat je nog kan doen.

Heb je bijvoorbeeld nagedacht over hoe je concurrenten dit doen? Wat er al beschikbaar is in de organisatie aan data? Wat je klanten precies willen? Op 1 pagina beschrijven we in een aantal statements wat dingen die je in gedachten moet houden als je digitaal je klanten beter wil gaan ondersteunen.

Guided selling tool checklist

Hoe gebruik je deze checklist?

  • Bekijk de statements en vink af aan welke statements jouw organisatie voldoet. Staan er veel vinkjes? Lekker bezig. Staan er weinig vinkjes? Dan is het een goed idee om eens wat vragen te gaan stellen in de organisatie.
  • Gebruik ‘m niet alleen. Best kans dat je in je eentje niet alle antwoorden hebt, dus organiseer een meeting met wat mensen die wat over guided selling weten.
  • Realiseer je dat je waarschijnlijk verschillende rollen betrokken hebt bij een guided selling tool ontwerp, zowel digital designers als accountmanagers. Dus kijk niet alleen in je eigen ‘straatje’ om de statementen af te kunnen vinken
  • De checklist is ook relevant als je al guided selling tools hebt. Wellicht zijn er verbeteringen mogelijk? Of inspireren de statements je tot hernieuwde inzichten.

Download de Guided Selling Tool Checklist
Benieuwd geworden? Laat hier je gegevens achter en je vindt 'm direct in je inbox!

Mark Geljon

Wil je meer leren over guided selling?

Mark staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Mogelijk ook interessant voor jou