Storytelling en sprekerscoaching

Terug naar alle cases

Doel

TEDx is een lokaal evenement dat onder licentie van TED gehouden wordt. TED staat voor Technologie, Entertainment en Design en geeft sprekers het platform om een breed publiek te inspireren. TEDx Utrecht is een groot evenement met 27 sprekers en meer dan 1000 bezoekers. GriDD ondersteunt het evenement door een aantal sprekers (inmiddels 10) te coachen samen met Personal Performance trainers van PLUQ.

Het doel:

  • Het vormgeven van het verhaal zodat het makkelijk te begrijpen is
  • Begeleiden en coachen van sprekers op weg naar ‘the talk of their lives’
Scherm met daarop partners & friends van Tedx Utrecht

Aanpak

Door met de sprekers in vroeg stadium aan de slag te gaan en stil te staan bij de onderliggende doelen en ambities die zij met het verhaal hebben wordt een eerste structuur opgezet. Vervolgens wordt het verhaal zo snel mogelijk voor de camera ruw neergezet. Hierbij worden de ‘diamantjes’ ontdekt welke de puzzelstukken zijn voor het uiteindelijke verhaal.

Afbeelding van videocamera met daarachter een spreker

Resultaat

  • Een goed verhaal
  • Maximaal gebruik van de persoonlijkheid van de spreker
  • Impact van het verhaal (bekendheid, inspiratie)

Wat vinden we zo interessant aan dit project?

De impact van een goed verhaal kan enorm zijn. Veel TED talks zijn een bron van inspiratie en kennis voor mensen van over de hele wereld. Het unieke van TED is dat er erg veel waarde wordt gehecht aan de voorbereiding. Het is dan ook ontzettend  cool om te zien dat een verhaal vorm krijgt en ook écht resoneert bij het publiek en bijdraagt aan een betere wereld.

“Wendy and Mark gave us an enormous amount of energy by coaching us with our performance and story. The essence of our talk was constantly the main focus and by refining together, our story made us really stand out in our performance. The result was a true moment of shining and joy on the TEDx stage.”

Mark Geljon

Meer weten?

Mark staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Gerelateerd werk