Stageopdracht storytelling

Vind jij het interessant om erachter te komen wat content, zoals een video of foto, effectief maakt in het overbrengen van een boodschap?

Veel organisaties plaatsen content op hun website of creëren hardcopy assets. Dit doen ze om een boodschap over te brengen die voor hen en hun klanten van belang is. Over het algemeen is iedereen er inmiddels van overtuigd dat alle communicatie uitingen passend moeten zijn voor de doelgroep en duidelijke samenhang moeten hebben. Content wordt gemaakt om doelen te behalen, van de organisatie of om de klanten van die organisatie te helpen hun eigen doelen te bereiken. Maar lukt dat ook? En hoe meet je wat voor impact die content heeft op structurele basis?   

Die vraag leggen we graag aan jou voor. De focus van deze afstudeeropdracht is het meten van impact van content op organisatie- en klantdoelen. Onder content verstaan we (digitale) tekst (zoals blogposts en brochures), video (zoals Youtube video of films), audio (zoals podcasts) en visuals (zoals infographics en foto’s).  

 Onderwerpen in deze opdracht kunnen zijn: 

  • Content effectiviteit oftewel welke key performance indicators zijn er voor content? 
  • Onderzoeken hoe content bijdraagt aan het behalen van organisatie- en klantdoelen 
  • Richtlijnen formuleren voor de creatie van effectieve content 
  • Ontwikkelen van een digitaal dashboard voor het meten van content effectiviteit 

Wie zoeken wij?

We denken dat deze opdracht heel goed past bij een universitair student Communication Studies, Digital Content Design of Business & IT maar als je een andere studie doet en de opdracht spreekt je aan, reageer dan vooral ook.   

We zijn op zoek naar een student die vooral werkt vanuit onze locatie in Utrecht. Specifiek kijken we uit naar een student die ondernemend en (pro)actief is, zelfstandig kan werken, goede Nederlandse en Engelse schrijf- en taalvaardigheid heeft en ervaring wil opdoen in het bedrijfsleven. Een pragmatische, analytische inslag en visueel kunnen denken zijn een pré!  

Wat wij bieden

We zijn een bedrijf waar iedereen werkt vanuit zijn eigen enthousiasme en waar een open en gezellige sfeer hangt. We bieden ervaring in een echte werkomgeving, waar contact met klanten plaatsvindt en waar je een verandering in gang kunt zetten en de manier waarop we werken echt kan beïnvloeden.

Bekijk video's van onze collega's, partners en klanten over GriDD
Lees meer over ons

Lijkt deze opdracht  je interessant en ben je op zoek naar een leuke organisatie om ervaring op te doen? We horen graag van je!

Als je naar aanleiding van deze beschrijving nog vragen of opmerkingen hebt dan mag je die stellen aan Koen of Nicky. Direct solliciteren voor deze opdracht kan natuurlijk ook!

Solliciteer nu