The Story of Us

GriDD bestaat uit unieke combinaties. Mensgerichte passie en technisch vernuft. Professionele scherpte en humorvol samenwerken. Ingenieus ontwerpen en creatief probleemoplossen. Zinvolle impact en leuke experimenten. Al 10 jaar werken we samen met onze klanten om hun klanten hun doelen te laten bereiken.

“The High Five makes the difference!”

 
 
 
 

Onze expertise

Digitale strategie

We nemen de bedrijfsstrategie als vertrekpunt en verdiepen naar de specifieke betekenis voor de digitale kanalen. Tegelijkertijd duiken we in de specifieke kenmerken van het werk van je klant. Wat is de context, welke rol speelt informatie daarbij en wat kunnen jouw digitale kanalen daarin betekenen. Dit alles wordt omgezet in een strategisch kader wat je sturing geeft voor een effectieve digital experience.

User experience design

We onderzoeken in detail de specifieke situatie bij verschillende klantgroepen, brengen dit in kaart in customer journeys, personas en touch points, we weten deze inzichten te vertalen in ijzersterke concepten voor digitale omgevingen zoals portals, websites en apps.

Gebruikersonderzoek & -validatie

We zetten de beste tools in voor het betreffende vraagstuk, zorgen dat designs getoetst wordt met doelgroepen en dat er een proces van constante verbetering ontstaat. De onderzoeksresultaten vertalen we naar gedetailleerde verbetervoorstellen en inzichtelijke rapporten om de experience te verbeteren.

Informatiearchitectuur

We vergaren, analyseren, labellen en structureren informatie zodat dit beter bij kan dragen aan de gebruikers- of organisatiedoelen. Denk hierbij aan een taxonomie, navigatiestructuur, of productportfolio.

Storytelling voor verandering

We doorgronden de essentie van de strategie of ideeën voor verandering en stellen hiervoor heldere, kloppende, verhaallijnen op. We helpen deze verhalen te voorzien van pakkende elementen zodat het de doelgroep echt raakt en ondersteunen de betrokkenen in het effectief overbrengen door middel van presentaties, speeches, videos, infographics, visuele businessplannen of sketchnotes.

Story architecture & design

We verzamelen de puzzelstukken van het verhaal door interviews uit te voeren, een goede briefingssessie te houden of bestaande documenten door te nemen. Met deze puzzelstukken construeren we een verhaallijn die zowel inhoudelijk klopt als emotioneel raakt. Deze universele verhaallijn is vervolgens de basis voor effectieve middelen zoals infographics, speeches, presentaties, infographics, of cartoons.

How we do it

“Zoals een woningarchitect je helpt om een fijn huis te bedenken en realiseren, zo helpen wij bedrijven om informatieomgevingen te bedenken en realiseren”. Een mengvorm van onderzoek, ontwerp en advies.

In ingewikkelde omgevingen kan dit alleen maar als je intensief samenwerkt in teams die zijn samengesteld op basis van kennis en kunde. We delen kennis en methoden op een prettige manier zodat verbindingen ontstaan waarmee er in de organisatie écht wat kan veranderen. Want daar doen we het voor.

Het team

Bob Graat

Consultant

Bram de Jongh

Consultant

Diederik van de Heg

Consultant

Jeroen Grit

Managing partner

Koen Terra

Consultant

Mark Geljon

Managing partner

Nicky Meijer

Consultant

Patrick Kerling

Consultant

Robert Slagter

Consultant

John Doe

Vacancy

Kom bij ons werken

Geloof jij dat mensen effectiever zijn als we ze helpen om informatie beter te begrijpen?  Werk jij altijd met de gebruiker of klant in je achterhoofd? Hou je van goede verhalen? Kun je zowel hard werken als een beetje keten?

Wij zijn altijd op zoek naar mensen met passie voor effectieve informatie voor mensen, binnen organisaties, en voor de wereld. Regelmatig hebben wij vacatures voor nieuwe collega’s en we hebben altijd graag meerdere studenten rondlopen.

Wij werken samen met partners

Wij werken graag samen. Samen met de klant, samen in ons team maar ook samen met partners. Organisaties of personen met aanvullende expertises betrekken we graag bij onze projecten om een klant zo goed mogelijk vooruit te helpen. We kijken naar wat onze klanten nodig hebben en zoeken daar de juiste mensen bij, ook als deze buiten onze organisatie te vinden zijn.

Zie jij mooie mogelijkheden om samen te werken?

Neem contact op en kom een kop koffie drinken