Training visuele presentaties

 449,00 excl. BTW

Deze training leert professionals om effectieve en visueel sterke presentatie te maken met behulp van mindmapping en PowerPoint. Het doel van deze training is om te leren een verhaal te construeren waarmee je inhoudelijk maximale impact maakt.

Presentaties met veel bulletpoints en meer tekst dan je lief is. Herken jij jouw presentaties daarin? Zou je wel graag meer beeld willen gebruiken in je (Powerpoint) presentaties maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of ben je misschien iemand die een verhaal wil vertellen, maar een beetje vastloopt op de structuur en opbouw? Voor beiden ben je bij de training ‘Effectieve presentaties’ aan het juiste adres.

Wat leer je in deze training?

Wij geloven in de kracht van beeld en dat een goede presentatie valt of staat met een duidelijke verhaalstructuur. In de training leer je visuele methoden toepassen om van jouw verhaal een geweldige presentatie te maken. Het wordt je duidelijk welke soorten beeld je moet inzetten om een bepaald doel te bereiken. Aan de hand van een duidelijk stappenplan kom je tot een gestructureerd verhaal met beelden die past bij jouw doel en doelgroep. We maken gebruik van visuele canvassen, jouw input en een actieve leermethode om ervoor te zorgen dat jij het geleerde direct in de praktijk kan brengen.

Na afloop van de training:

 • Heb je een gestructureerde verhaallijn staan als basis voor je verhaal
 • Weet je wat de belangrijkste storytelling elementen zijn en hoe je deze kunt toepassen voor verschillende doeleinden
 • Ben je in staat het juiste beeld te kiezen in de juiste context
 • Is het duidelijk hoe je jouw doel en doelgroep in het vizier houdt om je presentatie effectief te laten zijn

Voor wie is de training bedoeld?

Voor iedereen die regelmatig aan anderen informatie moet overbrengen en dat doet met een presentatie. Of het nu om het delen van kennis, het meenemen van anderen in jouw visie, het informeren van het management of het overtuigen van je klanten gaat: deze training kan jou helpen om je doel te bereiken en jouw presentaties effectiever te maken.

Trainers

Bram de Jongh

Consultant

Mark Geljon

Managing partner

Nicky Meijer

Consultant

Onze ervaring

Dit is een training die we al jaren geven met veel succes. Men is vooral enthousiast over de methode die we hanteren en ze helpt om op overzichtelijke wijze een nieuwe manier voor het maken van presentaties te leren. In een wetenschappelijk onderzoek werd vastgesteld dat de online training (die dezelfde methode hanteert) ervoor zorgt dat deelnemers meer effectieve presentaties leren maken.

Daarnaast is het een onderwerp waar we ons veel in verdiepen. Bekijk bijvoorbeeld dit artikel op Frankwatching.com over impactful presentations, deze toptip waarin we drie belangrijke elementen van storytelling met je delen, bestudeer onze storytelling infographic of lees in onze blog over voorbeelden van storytelling strategie. Onze collega Mark is tevens regelmatig spreker op congressen over dit onderwerp en sprekerscoach van onder andere sprekers op TEDxYouthUtrecht 2017.

Ook hebben een mobiele app ontwikkeld, genaamd Bizz Story,  die je helpt om de perfecte storyline voor je verhaal te vinden, passend bij je doel, doelgroep en soort verhaal.

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

Training-Effective-Storytelling

Training effective storytelling

Breng een inhoudelijke boodschap op een manier die ráákt! Vaak zit er een grote kloof tussen het ófwel brengen van een stuk informatie op een gestroomlijnde manier, ofwel het vertellen van ‘een sterk...
Bizz-Story-App

Bizz Story app

Heb jij een goed verhaal om te delen, maar geen idee hoe je het moet vertellen? Gebruik dan onze mobiele app Bizz Story! Gebaseerd op het doel van je verhaal, het type verhaal of de karakteristieken v...

Waar en wanneer

 • 23 januari 2020
 • 21 mei 2020

Deze training vindt regelmatig plaats. Soms bepalen we data in overleg met deelnemers, dus als je interesse hebt, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Praktische zaken

 • De training duurt een dag.
 • De trainingsdag start om 09.30 uur en eindigt om 16.30 uur.
 • De investering is €449,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en een lekkere lunch.
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
 • Deze training is ook beschikbaar als online training. Mail ons voor meer informatie.

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!