Training effective storytelling

 449,00 excl. BTW

Breng een inhoudelijke boodschap op een manier die ráákt! Vaak zit er een grote kloof tussen het ófwel brengen van een stuk informatie op een gestroomlijnde manier, ofwel het vertellen van ‘een sterk verhaal’. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een inhoudelijk verhaal brengt op een manier die mensen écht raakt? Dat leer je in deze training.

Wat leer je in deze training?

We beginnen met het bepalen van het doel en doelgroep van het verhaal. Dit is bepalend voor de keuzes die we verderop maken. Daarna gaat deze training in op 3 onderdelen:

 1. Het opzetten van een sterke ‘informatielijn’.
  Via een mindmap methode gaan we aan de slag om tot de essentie te komen van de inhoudelijke boodschap. Deze lijn zetten we strak neer, in lijn met het doel van het verhaal.
 2. Het uitwerken van een pakkende ‘interesselijn’
  Gebruik makend van principes uit de filmwereld, voegen we ingredienten toe die het verhaal meer laten spreken en binnenkomen.
 3. Het brengen tot ‘impact’
  We oefenen het verhaal voor de camera, om de persoonlijke impact te vergroten en een beeld te krijgen van hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

Na afloop van de training:

 • Heb je ervaring in het opstellen van een ijzersterke informatielijn waarmee je de essentie haalt uit de berg aan informatie die ten grondslag kan liggen van je verhaal
 • Beschik je over inzicht in de tools om een verhaallijn meer kracht bij te zetten door het toevoegen van filmische elementen.
 • Weet je meer over het vertellen van een verhaal vanuit persoonlijke kracht
 • Heb je geleerd van de leervragen van anderen en kennisgemaakt met leuke mensen

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor mensen die in hun werk te maken hebben met ingewikkelde informatie en vanuit hun rol (bijv als projectleider, manager, ondernemer of adviseur) ‘optreden’ voor groepen mensen. Vooral mensen die worstelen met ingewikkelde inhoud en graag meer impact zouden willen hebben zijn geholpen met deze training.

Trainers

Bram de Jongh

Consultant

Mark Geljon

Managing partner

Nicky Meijer

Consultant

Jeroen Grit

Managing partner

Onze ervaring

De inhoudelijke methode die we hanteren is in de afgelopen 10 jaar uitgewerkt tot een praktisch toepasbaar instrument, met bijbehorende tools (canvas en mobiele app). De trainers hebben ruime ervaring in het trainen van inhoudelijke professionals, executives en start-ups en hebben dit daarnaast toegepast voor bijv het Saxion Top Talent programma en TEDx Utrecht. Ze zijn ook regelmatig gastheer voor de Story Architecture Meetup genaamd ‘Story architects, unite!’ .

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

BlogTile-Impactful-presentations

Impactful presentations – een infographic

Sta je binnenkort op een podium, spreek je op een seminar of wil je je invloed benutten binnen je organisatie? Met andere woorden: wil jij impactful presentations maken?...
Case-Dela-Header

DELA

GriDD heeft het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) beleid van DELA ondersteund door de beschikbare materialen om te zetten naar een effectieve storyline. De storyline is vervolgens vertaald...

Waar en wanneer

De eerst volgende trainingen vindt plaats op:

 • 23 januari 2020 in Utrecht
 • 21 mei 2020 in Utrecht

Deze training vindt regelmatig plaats. Soms bepalen we data in overleg met deelnemers, dus als je interesse hebt, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Praktische zaken

 • In onze visie heeft een training de meeste waarde als je met ‘echte’ inhoud aan de slag kunt gaan. Daarom is het voor de training van belang een eigen case te kiezen waarmee je aan de slag wilt gaan.
 • De training duurt een dag
 • De trainingsdag start om 09.30 uur en eindigt om 16.30 uur
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.
 • De investering is €449 per sessie, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en een lekkere lunch

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!