Training Bizz Draw – Zakelijk tekenen

 599,00 excl. BTW

In twee dagdelen leren we je hoe je visuals effectief kunt inzetten in een zakelijke setting. Tijdens het eerste dagdeel laten we je de basis van “visueel notuleren” ervaren. Aan het eind van deze middag kan je op pad met een visuele bibliotheek van iconen om je verhaal in een sessie kracht bij te zetten.

Het tweede dagdeel van deze training gaat dieper in op je tekenkennis. Je hebt nu de basis gelegd en je leert om je tekening een richting en verhaal mee te geven. Het doel van deze training is om te leren effectieve visuals te maken in een zakelijke setting. 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een boodschap beter blijft hangen op het moment dat deze gevat is in beelden in plaats van in tekst. Alle reden dus om te gaan tekenen! Steeds meer mensen zijn dan ook enthousiast over sketchnoting, doodling en allerlei vormen van tekenen. Hoe pas je nu op een zinnige manier visualisatie toe op je werkplek? Hoe ga je effectief tekenen op een whiteboard om je verhaal kracht bij te zetten? Zet je visueel je gedachten op papier of zorg je er in een meeting voor dat men elkaar beter begrijpt met gebruik van visuals? Wil je jouw vaardigheden in visualisatie naar een hoger plan brengen en effectieve, verhalende visuals maken? Dan is deze Bizz Draw zakelijk tekenen training iets voor jou!  

Wat leer je in deze training?

Tijdens het eerste dagdeel zal je de basis van ‘visueel notuleren’ ervaren waarbij je leert simpele en snelle visuals te tekenen. Je krijgt meer zelfvertrouwen in het tekenen door actief met oefeningen aan de slag te gaan. Duidelijkheid en effectiviteit gaan hier boven schoonheid. Het belangrijkste is dat jouw iconen begrijpelijk zijn! Dat maakt ze effectief om je gedachten weer te geven of om te gebruiken op een whiteboard tijdens een sessie. 

Het tweede dagdeel sluit hierop aan en is een verdieping op je tekenkennis. Je leert om meer te tekenen dan losse iconen en visuals, door je tekening een richting en een verhaal mee te geven. Aan de hand van opdrachten ga je aan de slag om te leren een effectieve visual te maken in een zakelijke setting 

Afhankelijk van de maatregelen geheel online deel te nemen

Het liefste geven we deze training fysiek, maar afhankelijk van de maatregelen bieden we hem ook online aan, natuurlijk actief en interactief. Met behulp van mooie templates en werkvormen in het online whiteboard systeem Miro en het makkelijk spreken en zien van elkaar in Microsoft Teams. Op die manier blijf je visueel en pragmatisch aan de slag in de training en kunnen de trainers direct ondersteuning bieden, zelfs op afstand!

Na afloop van de training:

  • Ben je in staat om met eenvoudige vormen en lijnen effectieve visuals te maken om jouw verhaal te communiceren 
  • Beschik je over een visuele bibliotheek van iconen en structuren om een visual doelgericht vorm te geven en jouw verhalen kracht bij te zetten 
  • Heb je (meer) vertrouwen in jouw visuele vaardigheden 
  • Zijn je tekentechnieken aangescherpt 
  • Weet je hoe je visualisatie in kan zetten voor effectieve communicatie of om je eigen gedachten vorm te geven

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die gelooft in de kracht van beeld en zijn of haar tekenvaardigheden wil verbeteren om hier meer gebruik van te kunnen maken in het dagelijkse leven.  

Jij wilt op een praktische manier leren om snel jouw ideeën (en die van anderen) om te kunnen zetten in begrijpelijke visuals. Daarnaast wil je leren om structuur te zien in losse elementen om op die manier een zakelijk inzetbare effectieve visual te maken. De training is geschikt voor beginners: ervaring met tekenen is absoluut geen vereiste! 

Trainers

Koen Terra

Consultant

Nicky Meijer

Consultant

Mark Geljon

Managing partner

Myriam Dekker

Office manager

Onze ervaring

De training is in de feedback ronde met een ruime 8 beoordeeld en kreeg veel positieve reacties gekregen van deelnemers, zoals:

Veel over effectief tekenen geleerd in een ontspannen setting. Het tekenen heeft mij geholpen om mijn ideeën makkelijker over te brengen.” Pieter

“De tekencursus van GriDD heeft me veel handigheidjes geleerd in het tekenen van iconen. Ik snap nu hoe ik tekenen kan toepassen bij bijvoorbeeld het schrijven van notulen. Dankzij GriDD zijn mijn lijnen strakker en mijn iconen duidelijker” Edith

“Je hebt me aan het tekenen gekregen. Ik had niet gedacht dat ik zo enthousiast zou worden” Aty

Daarnaast hebben we ook de Bizz Draw app ontwikkeld die je een visuele bibliotheek biedt om visualisatie in de werkomgeving te stimuleren. Deze is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Ook kun je in onze blog meer lezen over het onderwerp van deze training, bijvoorbeeld over het nut van visuele workshop resultaten.

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

BlogTile-Sketchnoting-FITC-Amsterdam

Sketchnoting op FITC Amsterdam

Visualiseren is populair. Steeds meer mensen houden zich bezig met handlettering, tekenen en zelfs kleuren voor volwassenen. Bij GriDD zijn we ervan overtuigd dat visualiseren helpt bij het ordenen, b...
202101 GriDD – CX Deck promofoto 7

The Customer Experience Deck

Creëer customer experience journeys, bouw sitemaps en organiseer brainstormsessies met het Customer Experience Deck! Een praktische methode om inzicht te krijgen in de ervaringen van je klanten. Het C...
Bizz-Draw-App

Bizz Draw app

Wil jij snel op een whiteboard of in notities een snel icoon kunnen tekenen om informatie te verduidelijken maar weet je niet goed hoe je dat zou moeten doen? Onze Bizz Draw webapp heeft een visuel...

Waar en wanneer

De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:

  • Er zijn nog geen nieuwe data gepland. Data op aanvraag.

Soms bepalen we data in overleg met deelnemers. Als je interesse hebt maar je bent niet beschikbaar op de geplande datum, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.  

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.  

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden. 

Normaalgesproken vinden onze trainingen plaats in Utrecht  ofEnschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Voor in ieder geval de rest van het jaar is deze training online te volgen.

Praktische zaken

 

  • Deze training bestaat uit twee dagdelen
  • De investering is €599,- per persoon, exclusief BTW
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname
  • De groep bestaat uit maximaal 12 personen

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!