Pitch workshop

 299,00 excl. BTW

Als je slechts 3 minuten hebt om je verhaal te houden, is het belangrijk om écht de kern van je boodschap helder te hebben. In deze workshop leer je in één dagdeel razendsnel hoe je dit kunt doen. Je gaat aan de slag met het structureren van je verhaal waarna je de pitch met elkaar gaat oefenen.

Als je slechts 3 minuten hebt om je verhaal te houden, is het belangrijk om écht de kern van je boodschap helder te hebben. In één dagdeel leer je in rap tempo hoe je een korte, bondige elevator pitch kunt houden.

Wat leer je in deze workshop?

Een verhaal is zo goed als de manier waarop het verteld wordt. Jouw presentatie vaardigheden worden in deze workshop naar een hoger niveau getild. Een goede verhaalstructuur is daarbij essentieel. Als je weinig tijd hebt, moet je weten wat je gaat vertellen. Dat leer je niet achterover leunend, maar door te doen. In een pressure cooking setting ga je actief aan de slag met jouw verhaal en manier van presenteren zodat je pitch op inhoud, structuur én vorm optimaal jouw boodschap over brengt.

Geheel online deel te nemen

Ook in deze tijden blijft onze workshop natuurlijk actief en interactief, ook nu we deze volledig digitaal aanbieden. Met behulp van mooie templates en werkvormen in het online whiteboard systeem Miro en het makkelijk spreken en zien van elkaar in Microsoft Teams. Op die manier blijf je visueel en pragmatisch aan de slag in de workshop en kunnen de trainers direct ondersteuning bieden, zelfs op afstand!

Na afloop van de workshop:

  • Beschik je over een pitch die indruk maakt
  • Weet je wat de belangrijkste verhaalelementen zijn en hoe je deze kunt toepassen voor verschillende doeleinden
  • Ben je in staat een verhaallijn te kiezen die aansluit bij jouw doel
  • Heb je helder hoe verschillende manieren van vertellen invloed hebben op de effectiviteit van je pitch

Voor wie is de workshop bedoeld?

Deze workshop is gericht op mensen die kort de tijd hebben om anderen hun verhaal je vertellen. Moet jij weleens snel je manager overtuigen van jouw visie of wil je binnenkort spreken op een congres en heb je daar slechts een paar minuten spreektijd? Dan is deze workshop wat voor jou. Ook geschikt voor mensen die veel sales doen of  een pitch nodig hebben voor een video, bijvoorbeeld voor een crowdfunding website.

Trainers

Koen Terra

Consultant

Mark Geljon

Managing partner

Nicky Meijer

Consultant

Jeroen Grit

Managing partner

Onze ervaring

Wij hebben zowel ervaring in het geven van deze workshop voor (grote) groepen als persoonlijke coaching op dit gebied. Onze collega Mark is regelmatig spreker op congressen en sprekerscoach van onder andere sprekers op TEDxYouthUtrecht 2017.

Bekijk ook eens dit artikel op Frankwatching.com over impactful presentations, deze toptip waarin we drie belangrijke elementen van storytelling met je delen, bestudeer onze storytelling infographic of lees in onze blog over voorbeelden van storytelling strategie.

Ook hebben een mobiele app ontwikkeld, genaamd Bizz Story,  die je helpt om de perfecte storyline voor je verhaal te vinden, passend bij je doel, doelgroep en soort verhaal.

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

Case-TEDx-Uitgelicht

TEDx Utrecht

TEDx Utrecht is een groot evenement met 27 sprekers en meer dan 1000 bezoekers. GriDD ondersteunt het evenement door een aantal sprekers (inmiddels 10) te coachen samen met Personal Performance traine...
Training-Effective-Storytelling

Training effective storytelling

Breng een inhoudelijke boodschap op een manier die ráákt! Vaak zit er een grote kloof tussen het ófwel brengen van een stuk informatie op een gestroomlijnde manier, ofwel het vertellen van ‘een sterk...
Bizz-Story-App

Bizz Story app

Heb jij een goed verhaal om te delen, maar geen idee hoe je het moet vertellen? Gebruik dan onze mobiele app Bizz Story! Gebaseerd op het doel van je verhaal, het type verhaal of de karakteristieke...

Waar en wanneer

Deze training vindt in het najaar van 2020 geheel online plaats. De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:

  • 12 mei 2021

Deze workshop vindt regelmatig plaats. Soms bepalen we data in overleg met deelnemers, dus als je interesse hebt, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de workshop door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de datum of de workshop doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de workshop is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de workshop in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Normaalgesproken vinden onze trainingen plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Voor in ieder geval de rest van het jaar is deze training online te volgen.

Praktische zaken

  • De workshop duurt een dagdeel.
  • De investering is €299,- per persoon, exclusief BTW.
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over deze workshop? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!