Minimum Viable Audience Canvas

Dit canvas helpt je om te denken in termen van je doelgroep en hun behoeften. Hiermee zijn klanten betrokken en is het product gegarandeerd waardevol voor ze.

 

Tool

Minimal Viable Audience Canvas

Bij het ontwikkelen van producten of diensten werk je vaak toe naar een ‘minimal viable product’: een eerste, testbare versie. Dit stelt vaak wel het product of de dienst centraal. Je kan het ook omdraaien en denken vanuit je ‘minimal viable audience’. Met behulp van het Minimal Viable Audience Canvas neem je het perspectief van de klant als uitgangspunt. Hiermee zijn klanten betrokken en is het product gegarandeerd waardevol voor ze.

minimum viable audience template

Hoe gebruik je dit visuele canvas?

Via de stappen van het canvas ga je een co-creatie aan die klanten betrokken laat voelen bij de producten. Door de juiste klant-interactie op de juiste momenten bouw je een waardevolle relatie op die terug te zien is in het uiteindelijke product.

Wat kan je met dit canvas?

  • Outside in denken, in plaats van inside out
  • De klant geeft sturing aan welke features je ontwikkelt voor je dienst
  • Verbinding krijgen met potentiële klanten
  • Geen mismatch, goede focus, minder effort om het naar de markt te brengen en sterker te kunnen lanceren.

Vraag dit canvas aan

Zin om met dit canvas aan de slag te gaan? Vul je e-mail adres in en wij sturen hem naar je op!

Gedacht vanuit je doelgroep een ijzersterk product ontwerpen?

Wil je support om met dit canvas aan de slag te gaan? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Nicky. Zij is onze canvas-goeroe en is altijd enthousiast om je op weg te helpen hoe je deze tool kan gebruiken!

Stuur een mailtjeIk bel liever!

Wellicht is dit ook handig voor je?

Onze academy biedt je veel verschillende tools en trainingen die je helpen om je klantervaring te verbeteren. Browse verder, of lees een case of blog als inspiratie.

Persona canvas

Persona Canvas

Met behulp van het persona canvas breng je de behoeften en doelen van de gebruikers in kaart, zodat je feilloos op de behoeftes van je klanten kan inspelen.  
Picture 1

Training Co-creatie met je klanten

Als je de klant centraal stelt, wat is er dan mooier dan om ideeën voor nieuwe producten of diensten te ontwikkelen in co-creatie met je klant? Wanneer er op basis van een kans of uitdaging in de cust...