Mensgericht procesontwerp workshop

 349,00 excl. BTW

In deze middag nemen we je mee door de eerste stap van procesoptimalisatie: met wie en voor wie doen we het eigenlijk? Het doel van de training is om mensen te leren om op een mensgerichte manier naar procesinrichting te kijken.

Zie jij om je heen processen die simpelweg hun doel missen, te complex zijn of steeds verkeerd gaan? Er zijn diverse aanpakken om processen in te richten en te optimaliseren. BPM, TPM, QRM, TOC, RCM, de afkortingen zijn niet van de lucht. Daarnaast bieden denkwijzen als Agile, Lean management en Six Sigma een scala aan methodieken om aan de slag te gaan. Maar waar te beginnen?

Wij zetten we de mens centraal in het optimaliseren van processen. We merken dat de focus van dit soort processen van gericht is op óf de klant óf de medewerker. Bij GriDD combineren we beide perspectieven en noemen we dit: Human Centered Process Design. Dit betekent dat we kijken naar wat je als organisatie je klant wil bieden en wie (intern) dit proces mogelijk maken. Wil jij integraal naar je procesinrichting kijken? Dan is dit een workshop voor jou.

Wat leer je in deze workshop?

In de workshop werken we vanuit het voorbeeld van je eigen case. Daarbij maken we gebruik van een door ons ontwikkeld visueel canvas waarin in één overzicht de belangrijke factoren van je proces aan bod komen. In deze middag nemen we je mee door de eerste stap van procesoptimalisatie: met wie en voor wie wil je dit proces inrichten? Als je die vragen beantwoord hebt, kun je de vervolgens de optimalisatie methodiek kiezen die het beste bij jouw situatie past.

Na afloop van de training:

  • Heb je inzicht in het hoe & waarom van mensgerichte processen
  • Is het helder welke fasen je doorloopt in mensgericht proces ontwerp
  • Beschik je over de start van een mensgerichte processtrategie voor jouw eigen case

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Mensen verantwoordelijk voor het ontwerpen en inrichten van processen met een digitale component, bijvoorbeeld digitale marketing processen of samenwerking over organisatiegrenzen heen. Processen die erop gericht zijn om zowel je klanten goed te bedienen, als ook aansluiten bij hoe je medewerkers optimaal kunnen functioneren.

Trainers

Robert Slagter

Consultant

John Doe

Vacancy

Onze ervaring

Bij GriDD werken we altijd met de mens -de klant, de gebruiker, de medewerker- in gedachten bij al onze projecten. Een klant case waarbij het specifiek gaat over mensgericht proces ontwerp is de Intranet Collections Map.

Verder kun je ook in onze blogposts meer lezen over mensgericht proces ontwerp bijvoorbeeld over Onze aanpak voor mens-gecentreerd procesontwerp. Daarnaast bieden we ook in artikelen inzicht in hoe onze aanpak relateert aan andere optimalisatie methoden, lees bijvoorbeeld op Frankwatching.nl ons artikel Lean: van autofabriek tot eigenwijze organisatie of in de blogpost over onze aanpak versus service design. Onze collega Robert heeft ook een boek geschreven dat erg interessant is en raakt aan dit onderwerp: ‘Ruimte voor mens en organisatie.’

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

BlogTile-Onze-aanpak-mensgecentreerd-design

Onze aanpak voor mens-gecentreerd procesontwerp

Haat je die frustrerende processen wel eens? Herken je ze in je eigen organisatie? Processen die simpelweg hun doel missen, te complex zijn of steeds verkeerd gaan? De oorzaak van...
Photo by Chang Duong on Unsplash

Training: Gebruikersonderzoek opzetten

Door een user research onderzoek op te zetten en uit te voeren kom je te weten wat er speelt bij je klanten & gebruikers. Wil jij dat ook leren? Dat kan in deze training!

Waar en wanneer

  • Als een datum bekend is zal dat hier zichtbaar zijn.

Deze training vindt regelmatig plaats. Soms bepalen we data in overleg met deelnemers, dus als je interesse hebt, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Praktische zaken

  • De workshop duurt een dagdeel.
  • De investering is €349,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en wat lekkers.
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!