Story Architects unite!

In deze meetups delen we inzichten, ideeën en voorbeelden van goede verhalen. Om een pact te vormen tegen slechte verhalen en elkaar te inspireren om nog betere verhalen te creëren.

Story Architects Unite!

GriDD organiseert regelmatig meetups voor Story Architects.  Hier delen we inzichten, ideeën en voorbeelden van goede verhalen. Om een pact te vormen tegen slechte verhalen en elkaar te inspireren om nog betere verhalen te creëren. Dit is dan ook een een echte oproep: Story Architects, verenig je!

Meld me aan voor deze meetup groep

Wat is Story Architecture?

Je hebt waarschijnlijk wel de buzz gehoord rondom storytelling en de groeiende behoefte om verhalen te gebruiken om op een meer persoonlijke manier te communiceren. Maar, wat is Story Architecture?

Onze (voorlopige) definitie van Story Architecture:

Story Architecture focust zich op het organiseren, structureren en het ontwerpen van verhaalelementen in een effectieve en begrijpbare verhaalstructuur. Het doel is om verhalen aantrekkelijker en krachtiger te maken. Om dit te doen dient men te begrijpen hoe verhalen in elkaar zitten, hoe men een grote hoeveelheid complexe informatie dient te verwerken, hoe een spanningsboog te creëren en hoe (en waarom) mensen zich met verhalen willen bezighouden.

Kom naar een meetup

Wil jij ook meepraten over storytelling, story architecture en story creation? Dat kan! Regelmatig organiseren we meetups in ons kantoor in Utrecht. Dan zorgen wij voor pizza en drankjes en jij neemt je enthousiasme mee.

De voertaal tijdens meetups is in principe Engels tenzij er geen anderstaligen aanwezig zijn. De meetup is net zoveel jouw sessie als die van ons, dus als je mooie plannen of input hebt: laat het ons zeker even weten want dan regelen we iets leuks samen.

Meetup | Story Mashup

Wat is het effect van het ontwerpen van een verhaal om een bepaald doel te bereiken, gericht aan een specifieke doelgroep en met een vooraf gekozen verhaallijn? Dat is wat we deze avond onderzoeken!

Het idee is dat we een klassiek verhaal nemen (zoals Roodkapje) en dat verhaal opnieuw gaan vormgeven. Willekeurig trekken tweetallen drie kaartjes: een doel (zoals overtuigen of enthousiasmeren), een doelgroep karakteristiek (zoals kritisch of jong) en een verhaallijn (zoals hero’s journey, petal structure). Met die gegevens gaan zij het verhaal opnieuw storyboarden en uiteindelijk aan de groep presenteren: een heuse story mashup! Wij zijn benieuwd wat eruit komt, jij toch ook?

woensdag 31 oktober vanaf 18.00 op Rotsoord 9 in Utrecht

Ja leuk, ik meld me aan!

Deel inzichten in de LinkedIn Group

Kun je niet bij de meetups zijn? We hebben ook een LinkedIn Groep om online verbinden makkelijker te maken. Om te kijken of dit iets is en of om te zien of we een wereldwijde beweging kunnen worden. Sluit je ook aan!

Ja, ik wil onderdeel worden van deze online groep