De patiëntreis: de reis van de patiënt of het zorgpad?

Steeds vaker betrekken we patiënten en cliënten in de manier waarop we zorg rondom hen organiseren. Samen onderzoeken we hoe we de informatievoorziening kunnen verbeteren, hoe we ons digitale patientenportaal toegankelijker en gemakkelijk kunnen maken of hoe we verwijzing tussen professionals en organisaties soepeler kunnen laten verlopen.  

Maar hoe doe je dat nu precies, de patiënt of cliënt betrekken? En passen we het door ons aangeboden zorgpad een beetje aan, zodat de patiënt er nét inpast? Of durven we verder te gaan en zorgen we ervoor dat het aangeboden zorgpad ook echt past binnen de reis aan ervaringen van de mens achter de patiënt?”

Wat leer je in deze masterclass?

Ontdek wat Customer Experience (CX) kan betekenen om jouw zorgprocessen echt ‘patient centered’ te maken. En het leuke is: dure consultants (zoals ik) inhuren om mooie personas of patiëntreizen aan de muur te hangen is helemaal niet nodig. Je kunt met een beetje hulp prima zelf van start!   

Gedurende deze masterclass geef ik je voorbeelden en bied ik simpele tools en handvatten om zelf of samen met je team het gesprek aan te gaan met patiënten, hun ervaring in kaart te brengen én deze om te zetten in concrete acties. Om de hele ervaring beter te laten passen bij de reis van de patiënt en zo de zorg nog effectiever, beter én fijner te maken. 

Er worden voorbeelden getoond en pragmatische methoden gedeeld. Natuurlijk zullen we ook ruimte houden voor het behandelen van concrete vragen. Trouwens: wist je dat je dezelfde technieken ook heel goed kan gebruiken om de employee experience te verbeteren?

 

Voor wie is deze masterclass?

Iedereen binnen de ziekenhuiszorg, thuiszorg, VVT, GGZ of eerstelijnszorg die op zoek is naar praktische handvatten om de ervaring van de mens achter de patiënt, cliënt of klant én medewerker te verbeteren.

Deze masterclass geeft antwoord op de vragen

  • Customer Experience in de zorg: waarom, hoe en wat?
  • Concrete tools en handvatten om zelf aan de slag te gaan.
  • Hoe zet je inzichten uit onderzoek om in concrete acties?
  • Hoe neem je de rest van de organisatie mee in dit proces?

Wie verzorgt de masterclass?

Meld je direct aan
en wees verzekerd van een plek