Infographic training

 449,00 excl. BTW

Deze training geeft een solide basis over het effectiever inzetten van beeld in je communicatie en is een introductie in het maken van infographics. Het doel van de training is om je inzicht te geven in de verschillende toepassingen van infographics en handvatten om te komen tot een goed concept. Deze training wordt gegeven in samenwerking met Bureau Visuele Vertalingen.

In deze tijden van vluchtige informatie en snelle media zoeken we steeds meer naar effectieve manieren om informatie helder en snel over te brengen. Door kennis en informatie op de juiste manier te visualiseren verbetert de communicatie en wordt effectiever kennis uitgewisseld. Hierdoor kan een bedrijf (intern) sneller ontwikkelen en zich (extern) helderder profileren. Wil jij weten waarom en hoe je zelf data visualiseert tot een effectieve en aantrekkelijke infographic? Dan is onze Infographic training waar je moet zijn!

Wat leer je in deze training?

Deze training geeft een solide basis over het effectiever inzetten van beeld in je communicatie en is een introductie in het maken van infographics. In het eerste dagdeel staan de kracht van beeld en de strategie rondom infographics op het programma en in het tweede dagdeel wordt duidelijk hoe je zelf een infographic maakt. Je leert meer over de achtergrond van infographics en welke beelden wanneer krachtig zijn en waarom. Ook ga je aan de slag met de stappen die nodig zijn om de informatie juist te structureren en een helder verhaal te creëren. Uiteindelijk kan je je informatie / verhaal in tekst en beeld zo samenvoegen zodat  deze overzichtelijk gedeeld kan worden.

In de training zullen het praktisch uitwerken (oefening) van een case en theorie (voor verdieping) hand in hand gaan, met ruimte voor eigen cases en wensen. 

Geheel online deel te nemen

Ook in deze tijden blijft onze training natuurlijk actief en interactief, ook nu we deze volledig digitaal aanbieden. Met behulp van mooie templates en werkvormen in het online whiteboard systeem Miro en het makkelijk spreken en zien van elkaar in Microsoft Teams. Op die manier blijf je visueel en pragmatisch aan de slag in de training en kunnen de trainers direct ondersteuning bieden, zelfs op afstand!

Na afloop van de training:

 • Heb je inzicht in het hoe en waarom van infographics
 • Is het duidelijk wat een goede strategie en tactiek is voor de inzet van infographics
 • Beschik je over een praktische aanpak om zelf tot een goede infographic te komen
 • Is jouw eigen case uitgewerkt tot een infographic concept en kun je het geleerde dus direct toepassen

Voor wie is deze training bedoeld?

Werk jij in een organisatie of afdeling waar veel informatie, onderzoekgegevens of kennis wordt gedeeld? (intern of extern). Wil je dit effectiever doen?  Jij hebt interesse in effectieve datavisualisatie en wil graag in staat zijn dit zelf toe te kunnen passen? Dan is deze training iets voor jou. 

Trainers

Mark Geljon

Managing partner

Nicky Meijer

Consultant

Onze ervaring

De training wordt gegeven door Mark Geljondirecteur GriDD  en deskundige op het gebied van complexe organisatie- en informatievraagstukken en Carien Frankendirecteur van Bureau visuele vertalingen en infographic ontwerper.

Mark is regelmatig spreker op congressen over storytelling en werkt al jaren voor grote organisaties om hen te helpen met effectieve content en storytelling. Klant cases van GriDD op dit gebied zijn bijvoorbeeld de Interpolis visualisatieKennispark Twente projecten en de creatie van een storyline voor DELA.

Carien heeft met haar Bureau Visuele Vertalingen het motto ‘geen woorden maar beelden’. Ze heeft een passie voor het analyseren van complexe materie, om dingen te begrijpen en dat vervolgens te vertalen in beeld. Haar specialisme is de creatie van infographics. Bekijk haar portfolio voor meer informatie.

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

Kennispark Self explanatory-visual klein

Kennispark Twente

GriDD visualiseert voor Kennispark Twente complexe proposities en netwerken. Om inzichtelijk te maken welke verschillende Kennisparkdiensten relevant zijn voor welke doelgroepen, heeft GriDD aan de ha...
Bizz-Draw-Basis

Training Bizz Draw – Zakelijk tekenen

In twee dagdelen leren we je hoe je visuals effectief kunt inzetten in een zakelijke setting. Tijdens het eerste dagdeel laten we je de basis van “visueel notuleren” ervaren. Aan het eind van deze mid...

Waar en wanneer

De eerstvolgende trainingen vinden plaats op:

 • 27 feb 2020

Deze training vindt regelmatig plaats. Soms bepalen we data in overleg met deelnemers, dus als je interesse hebt, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Praktische zaken

 • De training bestaat uit één dag 
 • Deze dag start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur
 • Vooraf wordt je gevraagd om informatie aan te leveren
 • Tijdens de training en tot twee weken na de laatste trainingsdag kun je bij de trainers terecht voor vragen en persoonlijke coaching. Specifieke verdieping of coaching kan worden geboden tegen een aantrekkelijk tarief.
 • De investering is €449,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en wat lekkers
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!