Bizz draw – basis

 349,00 excl. BTW

In deze cursus laten we je de basis van “visueel notuleren” ervaren. Aan het eind van deze middag kan je op pad met een visuele bibliotheek van iconen om je verhaal in een sessie kracht bij te zetten.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een boodschap beter blijft hangen op het moment dat deze gevat is in beelden in plaats van in tekst. Alle reden dus om te gaan tekenen! Steeds meer mensen zijn dan ook enthousiast over sketchnoting, doodling, handlettering en allerlei vormen van tekenen. En hoe pas je nu op een zinnige manier visualisatie toe op de werkplek? Hoe ga je effectief tekenen op een whiteboard om je verhaal kracht bij te zetten, zet je visueel je gedachten op papier of zorg je er in een meeting voor dat men elkaar beter begrijpt met gebruik van visuals? Dat is waar het om gaat in onze basistraining Bizz Draw.

Wat leer je in deze training?

In deze zakelijk tekenen training zal je de basis van ‘visueel notuleren’ ervaren waarbij je leert simpele en snelle visuals te tekenen. Aan het eind van deze middag kan je op pad met een visuele bibliotheek van iconen om je verhaal in een sessie kracht bij te zetten. Je krijgt meer zelfvertrouwen in het tekenen door actief met oefeningen aan de slag te gaan. Duidelijkheid en effectiviteit gaan hier boven schoonheid. Het belangrijkste is dat jouw iconen begrijpelijk zijn! Dat maakt ze effectief om je gedachten weer te geven of om te gebruiken op een whiteboard tijdens een sessie.

Na afloop van de training:

  • Ben je in staat om met eenvoudige vormen en lijnen duidelijke visuals te maken
  • Beschik je over een visuele bibliotheek van iconen om verhalen kracht bij te zetten
  • Heb je (meer) vertrouwen in jouw visuele vaardigheden
  • Weet je hoe je visualisatie in kan zetten tijdens een sessie met anderen of om je eigen gedachten vorm te geven

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die gelooft in de kracht van beeld en zijn of haar tekenvaardigheden wil verbeteren om hier meer gebruik van te kunnen maken in het dagelijkse leven. Jij wilt een zakelijk tekenen training: op een praktische manier leren om snel jouw ideeën (en die van anderen) om te kunnen zetten in begrijpelijke visuals. De training is gericht op beginners: ervaring met tekenen is absoluut geen vereiste!

Trainers

Koen Terra

Consultant

Nicky Meijer

Consultant

Mark Geljon

Managing partner

Myriam Dekker

Office manager

Onze ervaring

De training is in de feedback ronde met een ruime 8 beoordeeld en kreeg veel positieve reacties gekregen van deelnemers, zoals:

Veel over effectief tekenen geleerd in een ontspannen setting. Het tekenen heeft mij geholpen om mijn ideeën makkelijker over te brengen.” Pieter

“De tekencursus van GriDD heeft me veel handigheidjes geleerd in het tekenen van iconen. Ik snap nu hoe ik tekenen kan toepassen bij bijvoorbeeld het schrijven van notulen. Dankzij GriDD zijn mijn lijnen strakker en mijn iconen duidelijker” Edith

“Je hebt me aan het tekenen gekregen. Ik had niet gedacht dat ik zo enthousiast zou worden” Aty

Daarnaast hebben we ook de Bizz Draw app ontwikkeld die je een visuele bibliotheek biedt om visualisatie in de werkomgeving te stimuleren. Deze is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Ook kun je in onze blog meer lezen over het onderwerp van deze training, bijvoorbeeld over het nut van visuele workshop resultaten.

Bovendien worden onze trainingen op de populaire opleidingensite Springest.nl positief beoordeeld. Lees de reviews en oordeel zelf!

Ontdek meer rondom dit onderwerp

BlogTile-Sketchnoting-FITC-Amsterdam

Sketchnoting op FITC Amsterdam

Visualiseren is populair. Steeds meer mensen houden zich bezig met handlettering, tekenen en zelfs kleuren voor volwassenen. Bij GriDD zijn we ervan overtuigd dat visualiseren helpt bij het ordenen, b...
Bizz-Draw-Verdieping

Bizz draw – verdieping

Voor de mensen die de eerste stappen gezet hebben in tekenen op het werk, kun je bij GriDD terecht voor een verdieping op je tekenkennis. Het doel van deze training is om te leren visuals te maken in...
Bizz-Draw-App

Bizz Draw app

Wil jij snel op een whiteboard of in notities een snel icoon kunnen tekenen om informatie te verduidelijken maar weet je niet goed hoe je dat zou moeten doen? Onze Bizz Draw webapp heeft een visuel...

Waar en wanneer

De trainingen vinden plaats op:

  • 29 januari 2020 in Utrecht
  • 2 april 2020 in Utrecht

Soms bepalen we data in overleg met deelnemers. Als je interesse hebt maar je bent niet beschikbaar op de geplande datum, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Praktische zaken

 

  • De training duurt een dagdeel van 13.30 uur tot 17.00 uur in Utrecht.
  • Tekenmateriaal is aanwezig.
  • De investering is €349,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en wat lekkers.
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!