0

Winkelmand

Story architecture & designStorytelling for change

Het nut van visuele workshop resultaten

By 17/12/2015 No Comments

GriDD organiseerde recent bij Vitens een workshop Effective Content, “From good to GREAT!”. Het doel was om voorwaarden te stellen aan de nieuwe kennisbank en concrete afspraken te maken over hoe je op een effectieve manier om kunt gaan met het documenteren van nieuwe kennis. We zorgden voor een interactieve sessie, waarbij creatief denken en de gebruikers centraal stellen belangrijke speerpunten waren. Mede dankzij de deelnemers was het een erg leuke, inhoudelijke, effectieve en constructieve workshop. Het resultaat is vastgelegd in onderstaande visual.

Voordelen van visuele workshop resultaten

Waarom delen we deze case met je? Deze Effectieve Content Workshop bij Vitens is een mooi voorbeeld van effectieve visuele vastlegging van resultaten. GriDD gebruikt vaak visuals om het denken in groepssessies te bevorderen of om resultaten te communiceren.

Het voordeel van visuele vastlegging is dat deze tekening houvast biedt over welke aandachtspunten er liggen maar vooral ook welke afspraken er zijn gemaakt om samen de nieuwe kennisbank tot een succes te maken.
Er vormt zich tijdens de workshop een zichtbaar, tastbaar eindresultaat dat samen met de gebruikers tot stand komt. Wat hierbij van belang is, is dat alle betrokkenen input hebben kunnen leveren en het resultaat ook echt van de deelnemers zelf is. Daarnaast nodigt een tekening uit om over de inhoud te praten; het blijft in beeld en is toegankelijk.

Tips om een visual te creëren tijdens een workshop of meeting

Is dit iets dat je zelf ook wel wil proberen? Mooi! We geloven erin dat visuele documentatie helpt om groepssessies meer effectief te maken. Hierbij enkele tips:

  • Zorg dat je de juiste mensen betrekt in het proces, het betrekken van de gebruikers is hierbij essentieel.
  • Maak de sessie interactief en zorg dat iedereen de mogelijkheid heeft om input te leveren.
  • Neem de tijd, dan kan iedereen zijn gedachten en visie vormen en delen.
  • Maak het resultaat duurzaam, werk op een groot vel papier in plaats van op een whiteboard zodat je het resultaat kunt bewaren.
  • Maak een goede foto om het resultaat ook digitaal te documenteren en te kunnen delen.
  • Zet een duidelijke titel en een datum op je visual voor betere archivering.
  • Denk eraan dat je visual niet persé mooi hoeft te zijn, het belangrijkste is dat alle informatie erin staat!

Tot slot hebben we nog een leestip voor je. Het boek Visual Meetings van David Sibbet staat vol met advies en mooie methoden om groepsresultaten effectief te kunnen gebruiken.

Meer weten over hoe GriDD je kan helpen met effectieve content?

Neem dan vooral contact met me op of ga naar onze cases voor meer voorbeelden van ons werk. En als je meer wil lezen over dit onderwerp, bekijk dan onze andere blogposts zoals Richtlijnen voor de creatie van effectieve visuals of Tekenen voor professionals.