Infographic training

449,00 excl. BTW

Deze training geeft een solide basis over het effectiever inzetten van beeld in je communicatie en is een introductie in het maken van infographics. Het doel van de training is om je inzicht te geven in de verschillende toepassingen van infographics en handvatten om te komen tot een goed concept. Deze training wordt gegeven in samenwerking met Bureau Visuele Vertalingen.

In deze tijden van vluchtige informatie en snelle media zoeken we steeds meer naar effectieve manieren om informatie helder en snel over te brengen. Door kennis en informatie op de juiste manier te visualiseren verbetert de communicatie en wordt effectiever kennis uitgewisseld. Hierdoor kan een bedrijf (intern) sneller ontwikkelen en zich (extern) helderder profileren. Wil jij weten waarom en hoe je zelf data visualiseert tot een effectieve en aantrekkelijke infographic? Dan is onze Infographic training waar je moet zijn!

Wat leer je in deze training?

Deze training geeft een solide basis over het effectiever inzetten van beeld in je communicatie en is een introductie in het maken van infographics. In het eerste dagdeel staan de kracht van beeld en de strategie rondom infographics op het programma en in het tweede dagdeel wordt duidelijk hoe je zelf een infographic maakt. Je leert meer over de achtergrond van infographics en welke beelden wanneer krachtig zijn en waarom. Ook ga je aan de slag met de stappen die nodig zijn om de informatie juist te structureren en een helder verhaal te creëren. Uiteindelijk kan je je informatie / verhaal in tekst en beeld zo samenvoegen zodat  deze overzichtelijk gedeeld kan worden.

In de training zullen het praktisch uitwerken (oefening) van een case en theorie (voor verdieping) hand in hand gaan, met ruimte voor eigen cases en wensen. 

 

Na afloop van de training:

 • Heb je inzicht in het hoe en waarom van infographics
 • Is het duidelijk wat een goede strategie en tactiek is voor de inzet van infographics
 • Beschik je over een praktische aanpak om zelf tot een goede infographic te komen
 • Is jouw eigen case uitgewerkt tot een infographic concept en kun je het geleerde dus direct toepassen

Voor wie is deze training bedoeld?

Werk jij in een organisatie of afdeling waar veel informatie, onderzoekgegevens of kennis wordt gedeeld? (intern of extern). Wil je dit effectiever doen?  Jij hebt interesse in effectieve datavisualisatie en wil graag in staat zijn dit zelf toe te kunnen passen? Dan is deze training iets voor jou. 

Onze ervaring

De training wordt gegeven door Mark Geljondirecteur GriDD  en deskundige op het gebied van complexe organisatie- en informatievraagstukken en Carien Frankendirecteur van Bureau visuele vertalingen en infographic ontwerper.

Mark is regelmatig spreker op congressen over storytelling en werkt al jaren voor grote organisaties om hen te helpen met effectieve content en storytelling. Klant cases van GriDD op dit gebied zijn bijvoorbeeld de Interpolis visualisatieKennispark Twente projecten en de creatie van een storyline voor DELA.

Carien heeft met haar Bureau Visuele Vertalingen het motto ‘geen woorden maar beelden’. Ze heeft een passie voor het analyseren van complexe materie, om dingen te begrijpen en dat vervolgens te vertalen in beeld. Haar specialisme is de creatie van infographics. Bekijk haar portfolio voor meer informatie.

Waar en wanneer

 • De eerstvolgende training vindt plaats op woensdag 14 maart in Utrecht

Deze training vindt regelmatig plaats. Soms bepalen we data in overleg met deelnemers, dus als je interesse hebt, laat dan van je horen middels het contactformulier onder ‘meer informatie’.

Om de training door te laten gaan zijn minimaal vijf deelnemers nodig. Je hoort daarom uiterlijk twee weken voor de trainingsdatum of de training doorgaat. Zo niet, dan vinden we daarvoor samen een oplossing. De voertaal van de training is Nederlands, tenzij er een Engelstalige deelnemer is en dan zal de training in het Engels gegeven worden.

Ook kunnen we een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, vraag naar de mogelijkheden.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Praktische zaken

 • De training bestaat uit één dag 
 • Een dagdeel start om 9.00 uur en eindigt om 17.30 uur
 • Vooraf wordt je gevraagd om informatie aan te leveren
 • Tijdens de training en tot twee weken na de laatste trainingsdag kun je bij de trainers terecht voor vragen en persoonlijke coaching. Specifieke verdieping of coaching kan worden geboden tegen een aantrekkelijk tarief.
 • De investering is €449,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en wat lekkers
 • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Meer informatie

Heb je  vragen of opmerkingen over deze training? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het contactformulier.

Wij staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en denken graag met je mee!