0

Winkelmand

Visualiseren is populair. Steeds meer mensen houden zich bezig met handlettering, tekenen en zelfs kleuren voor volwassenen. Bij GriDD zijn we ervan overtuigd dat visualiseren helpt bij het ordenen, begrijpen, vastleggen en communiceren van informatie. We zijn dan ook allemaal actief in ‘sketchnoting’ en in deze blogpost laten we je zien hoe we sketchnotes gebruiken als we op een congres zijn.

Wat is sketchnoting?

Sketchnoting is het visueel samenvatten van een verhaal dat je hoort, ziet of leest. Tekst en tekeningen worden gecombineerd om een informatie vast te leggen. Het is een mooie, fijne en effectieve manier om informatie begrijpelijk en behapbaar te maken. Voor jezelf, maar ook voor anderen.

Sketchnotes van FITC Amsterdam 2017

In ons werk, maar vooral ook op congressen, verbeelden we onze inzichten vaak in sketchnotes. Daarmee verwerken we de enorme hoeveel informatie die op zo’n dag op je af komt. Door de visuele samenvattingen van verschillende talks naast elkaar te leggen kun je opgedane kennis met elkaar verbinden en er meer inzichten uit opdoen.

In februari waren we officieel partner van FITC Amsterdam 2017 en aanwezig met vier GriDD’ers om sketchnotes te maken. In de onderstaande gallerij zie je alle sketchnotes van dit event.

Volg ons ook op Twitter om in de toekomst sketchnotes van interessante events te zien en om meer te weten te komen over ons vakgebied.

Kan ik ook sketchnotes leren maken?

Natuurlijk kan dat. Je hoeft geen tekentalent te zijn om een sketchnote te kunnen maken. De kracht van een goede visuele samenvatting zit ‘m duidelijkheid: simpele tekeningen en tekst die de belangrijkste onderdelen weergeven.

Wij hebben een app gemaakt, Bizz Draw, die je een visuele bibliotheek en tips & tricks biedt om te leren visueel notuleren en tekenen in je werk. Ook hebben we Bizz Draw-basis training waarbij we je in een middag de beginselen bijbrengen en Bizz Draw – verdieping training, voor als je al wat stappen in de wereld van visual thinking hebt gezet.

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op.

Visualiseren is populair. Steeds meer mensen houden zich bezig met handlettering, tekenen en zelfs kleuren voor volwassenen. Bij GriDD zijn we ervan overtuigd dat visualiseren helpt bij het ordenen, begrijpen, vastleggen en communiceren van informatie. We zijn dan ook allemaal actief in ‘sketchnoting’ en in deze blogpost laten we je zien hoe we sketchnotes gebruiken als we op een congres zijn.

Wat is sketchnoting?

Sketchnoting is het visueel samenvatten van een verhaal dat je hoort, ziet of leest. Tekst en tekeningen worden gecombineerd om een informatie vast te leggen. Het is een mooie, fijne en effectieve manier om informatie begrijpelijk en behapbaar te maken. Voor jezelf, maar ook voor anderen.

Sketchnotes van FITC Amsterdam 2017

In ons werk, maar vooral ook op congressen, verbeelden we onze inzichten vaak in sketchnotes. Daarmee verwerken we de enorme hoeveel informatie die op zo’n dag op je af komt. Door de visuele samenvattingen van verschillende talks naast elkaar te leggen kun je opgedane kennis met elkaar verbinden en er meer inzichten uit opdoen.

In februari waren we officieel partner van FITC Amsterdam 2017 en aanwezig met vier GriDD’ers om sketchnotes te maken. In de onderstaande gallerij zie je een aantal sketchnotes van dit event.

Talk North Kingdom – FITC Amsterdam 2017 – by Koen Terra

Talk Jared Ficklin- FITC Amsterdam 2017 – by Inge Nahuis

Talk David Vogel – FITC Amsterdam 2017 – by Jeroen Grit

Talk Gmunk – FITC Amsterdam 2017 – by Mark Geljon

Talk Stacey Mulcahy – FITC Amsterdam 2017 – by Mark Geljon

Talk Raoul Marks FITC Amsterdam 2017 – by Inge Nahuis

Volg ons ook op Twitter om in de toekomst sketchnotes van interessante events te zien en om meer te weten te komen over ons vakgebied.

Kan ik ook sketchnotes leren maken?

Natuurlijk kan dat. Je hoeft geen tekentalent te zijn om een sketchnote te kunnen maken. De kracht van een goede visuele samenvatting zit ‘m duidelijkheid: simpele tekeningen en tekst die de belangrijkste onderdelen weergeven.

Wij hebben een app gemaakt, Bizz Draw, die je een visuele bibliotheek en tips & tricks biedt om te leren visueel notuleren en tekenen in je werk. Ook hebben we Bizz Draw-basis training waarbij we je in een middag de beginselen bijbrengen en Bizz Draw – verdieping training, voor als je al wat stappen in de wereld van visual thinking hebt gezet.

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op.